Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Όνειρο............

Αγαπητέ επισκέπτη,

Είμαι ένα από τα παιδιά που ιδρύσαμε την ΕΚΑΠ ΗΜΜΥ. Θέλω να σας πω για ένα όνειρο που έχω.

Από μικρός είχα αδυναμία στα μαθηματικά και την φυσική. Η σχολή ΗλεκτρολόγωνΜΜΥ ήταν η πρώτη μου επιλογή γιατί είναι μία από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, επιστήμη που εφαρμόζει μαθηματικά και φυσική.

Όμως το κακό των ελληνικών πανεπιστημίων το είδα από την πρώτη μέρα εγγραφής στη σχολή.

Εκεί που είχα πάει ορεξάτος να γραφτώ και να συνομιλήσω με μηχανικούς, επιστήμονες και πάνω απο όλα ανθρώπους είχα μία από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου, καθώς αστραπιαία αυτή η όρεξη κατέρρευσε. Συνάντησα άτομα που διψούσαν για ψήφους πιο πολύ από όσο διψάει ένας άνθρωπος που ταξιδεύει με τα πόδια ενα 24ωρο στην έρημο χωρίς νερό. Φοιτητές που έκαναν πως ήθελαν να με βοηθήσουν αλλά από μέσα τους σκεφτόντουσαν πως θα κάνουν γνωριμίες με την ελπίδα ότι "Αν του τα πρίξουμε με μαλακίες και μαλακίες, ίσως μας στηρίξει στις ΓΣ και κυρίως στις εκλογές".

Και αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Κατα την διάρκεια όλης της φοιτητικής μου ζωής μέχρι τώρα, έχω σπουδάσει σε ένα κλίμα φρίκης από τις παρατάξεις. Από την μία κάποιοι να κλείνουν την σχολή με καταλήψεις και να μου απαγορεύουν να μορφωθώ και από την άλλη κάποιοι άλλοι να με καλούν σε πάρτυ κλαμπ εκδρομές κτλ... με την ελπίδα ότι ίσως τους ψηφίσω στις εκλογές. Από την μία οι απαράδεκτες συνθήκες στις γσ και από την άλλη τα άσχημα συνθήματα και οι αφίσες στους τοίχους. Με απλά λόγια συνέχεια με είχαν για χαζό που το μόνο που ήθελαν από εμένα ήταν 1 ψήφος.

Και όλα αυτά που? Εκεί που οραματιζόμουν να γίνω καλύτερος άνθρωπος στην κοινωνία, να γίνω μηχανικός, να γίνω επιστήμονας, γενικά να μάθω καινούργια και όμορφα πράγματα. Και ποτέ δεν είπα ότι οι παρατάξεις είναι 100% υπεύθυνες για το άσχημο πανεπιστήμιο αλλά είναι η βασικότερη αιτία.

Όμως όλο αυτό τον άσχημο από αυτή την άποψη καιρό δεν έπαψα ούτε μία στιγμή να οραματίζομαι ένα πανεπιστήμιο χωρίς παρατάξεις. Ένα πανεπιστήμιο που οι φοιτητές θα αγωνίζονται για το καλό το δικό τους και όχι για το κακό τους. Θα αγωνίζονται για το συμφέρον το δικό τους και όχι για το συμφέρον των ανώτερών τους. ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.

Για αυτό τον λόγο βοήθησα στην ίδρυση της ΕΚΑΠ, την στηρίζω δυναμικά και θα συνεχίζω να την στηρίζω συνέχεια.

Ξέρω ότι οι πιο πολλοί φοιτητές έχουν την ίδια άποψη με εμένα και κυρίως το ίδιο όνειρο. Από αυτούς τους φοιτητές σαν ΕΚΑΠ ζητάμε την στήριξή τους για να διώξουμε τα κόμματα από τα πανεπιστήμια για το καλύτερο μας.

ΕΚΑΠ

5 σχόλια:

  1. Μπράβο παιδιά για την προσπάθεια ωστόσο μόνο μέσα από κάποια ιστολόγια δεν γίνεται δουλειά. Η πραγματική ζωή είναι εκεί έξω και είτε υπάρχει αυτό το ιστολόγιο είτε όχι οι παρατάξεις ακόμα υπάρχουν και διασείρουν το πανεπιστήμιο....

    Συγχαρητήρια όμως για αυτή την αρχή (ας ακολουθήσουν και πιο τολμηρά βήματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. agaphte gregg.
    evxaristoume gia tin parakolouthisi tou istologiou. Pragmati me ta istologia den ginetai sxedon tpt. Emeis eimaste akoma stin arxi. I synexeia tha deiksei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai afto pou kanate,stin ousia parataksi den einai?ektos kai an dialithei meta,epomenos den einai.kai tote omos poios tha agonizetai gia ta zitimata tis sxolis?den tha thelei mia stoixiodi organosi?ageli tha einai?ara afto pou lete skata stis paratakseis einai outopiko.tha eprepe na einai ,skata ston sapio kai ksilino rolo ton paratakseon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H organwsh den thelei ksenes plates, einai polu wrimo na bgeis apo to mantri kai na epixeirhseis kati basismenos stis dikes sou dunameis. Kai o rolos twn parataksewn den einai aftuparktos, kathorizetai apo to hthos kai tis epidiwkseis twn mellwn tous. (den eimai mellos tou ΕΚΑΠ ΗΜΜΥ apla etuxe na dw ta post)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι να βγάλετε άκρη με αυτήν την υπόθεση. Δεν είμαι φοιτητής πια αλλά όταν ήμουν δεν υπήρχε κάτι που να σιχαινόμουν περισσότερο από την κομματική παρουσία στο Πανεπιστήμιο. Μακάρι να μπορέσετε να ξηλώσετε αυτό το καρκίνωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή